پیاده روی در روزه داری یعنی فاصله ی سحر تا افطار می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. اما اگر قوانینش را درست و حسابی رعایت کنید. چون همانطور که می دانید ورزش کردن علاوه بر بهبود و سلامتی جسم، شادابی روح نیز به همراه دارد. ماه مبارک رمضان هم که ماهی توام با فضیلت برای سلامتی جسم و روح است. روزه نه تنها تاثیر منفی بر بدن ورزشکاران ندارد بلکه باعث ایجاد منافع زیادی برای بدن خواهد شد. البته برای حصول فواید روزه داری باید اصول و رزشی در این ماه رعایت شود.
انجام صحیح فعالیت های ورزشی در ماه رمضان از افت قند خون و مشکلات گوارشی جلوگیری می کند. عوامل جانبی اما مهم و حائز اهمیتی وجود دارد که اگر ورزشکاران در حین روزه داری به آن توجه نکنند بیشتر از حد انتظار انرژی از دست میدهند.
کفش پیاده روی و تناسب آن با بدن، یکی از این موارد بسیار مهم است که در نتیجه نهایی اثرگذار است. کفش ورزشی استاندارد میتواند بخشی از انرژی از دست رفته ورزشکاران را به آنها برگرداند؛ ضمن اینکه از بروز دردهای مختلف در آنها جلوگیری کند.
تاثیر روزه بر روی ورزش
بهترین زمان پیاده روی در ماه رمضان
ورزشکاران حرفه ای در حین و پس از ورزش باید مقداری کربوهیدرات مصرف کنند تا انرژی از دست رفته جبران شود که البته در ماه رمضان و هنگام روزه داری و در فاصله سحر تا افطار این امکان فراهم نیست و نرسیدن مقدار مورد نیاز کربوهیدرات به بدن منجر به خستگی زودرس و بیحالی بیش از حد ورزشکاران می شود.
حتی اگر تمرینات حرفه ای ورزشی بعد از وعده سحر انجام شوند، باز هم باید نیاز بدن ورزشکار به کربوهیدرات در حین و پس از ورزش تامین گردد. فعالیت ورزشی با شرایطی که گفته شد، اگر بیش از 30 دقیقه به طول انجامد باعث کاهش عملکرد می شود. اما اگر ورزشی در حد پیاده روی انجام می دهید ورزشکار غیر حرفه ای محسوب می شوید. برای ورزشکاران غیر حرفه ای فعالیت بدنی در ماه رمضان و در حین روزه داری ممانعتی ایجاد نمی کند.
البته برای انجام ورزش غیر حرفه ای نیز باید به یک سری شرایط مانند منطقه جغرافیایی، درجه حرارت محیط ، تعریق و میزان کاهش آب بدن توجه نمود. اگر در شرایط دمایی بالا و در مناطق گرم ورزش میکنید مواظب دیهیدراته شدن بدن باشید تا با مشکلی مواجه نشوید. در هوای گرم و در حین ورزش آب بدن حدود 2 لیتر کم می شود و حداکثر یک ساعت بعد از فعالیت بدنی شدید حتما باید حداقل سه لیوان آب خورده شود تا از عضله سوزی جلوگیری گردد. به بیانی دیگر اینکه بهترین زمان پیاده روی در ماه رمضان کدام است؛ کاملا وابسته به هدفی است که از آن دارید. خصوصا برای شما که تازه کارید.
اگر وزن فعلی شما نرمال است و می خواهید از افزایش وزن در ماه رمضان جلوگیری کنید باید بعد از افطار به پیاده روی بروید. توصیه می شود در بازه زمانی بین 30 الی 45 دقیقه یک ورزش هوازی انجام دهید. به طور مثال: پیاده روی، دو سرعتی و یا حتی دویدن روی تردمیل.
اما درصورتی که هدف شما کاهش وزن و چربی سوزی است و با وزن فعلی خود خوشحال نیستید؛ باید قبل از خوردن سحری ورزش کنید. دو ساعت قبل از زمان خوردن سحری بیدار شوید، و یک لیوان آب یا جای چربی سوز سبز بنوشید. و بعد از نیم ساعت شروع به تمرینات هوازی کنید. مثل دو سرعتی یا پیاده روی
در ماه رمضان که بدن متحمل فشار نخوردن و ننوشیدن است؛ باید بیشتر مراقبش باشید. خصوصا در هنگام ورزش. کوچکترین آسیب می توانید منجر به خسارات بزرگی به شما در این زمان بشود. یکی از متداول ترین آسیب های ورزشی در ماه مبارک رمضان پیچ خوردگی مچ پا می باشد. به این دلیل که با کاهش قند در بدن حفظ تعادل کمی دشوار می شود. اما همچنان ورزش کار درستی است که باید همه ی ما انجام دهیم. برای پیشگیری از این حوادث فقط کافیست با خرید کتونی مناسب یا کفش پیاده روی خودمان را در برابر چنین اتفاقاتی بیمه کنیم.
حتما دقت کرده اید که در ماه رمضان بیشتر عصبانی می شوید و تحریک پذیرید. این مساله برای بدنتان هم وجود دارد. بدن در این ماه در معرض دردهای استخوانی و عضلانی شدید است که علتش می تواند در کم آب شدن بدن باشد. اگر مجبورید سرکار بروید و با دهان روزه فعالیت های روزانه خود را انجام دهید؛ لطفا و خواهشا از کفش راحتی مناسب استفاده کنید. کفش کتونی راحتی نقش تعیین کننده ای در کاهش دردهای عضلانی و استخوانی دارد. چرا که با گرفتن ضربه ها و جذبش به خود نمی گذارد پای شما متحمل آسیب بیشتری شود.
ورزش بعد از افطار برای ورزشکاران حرفه ای
پزشکان ورزشی به ورزشکاران حرفه ای توصیه می کنند که فعالیت های شدید بدنی را به بعد از وعده افطار موکول کنند. زیرا در این صورت میتوانند در حین و پس از ورزش به میزان کافی کربوهیدرات و مواد مغذی مورد نیاز بدنشان را تامین کنند.